Добре дошли, гост! [ Регистрация | Вход

+ДОБАВИ ОБЯВА

Няколко лесни начина да ускорите вашият сайт

Интернет 06.12.2015

uskorete-sait

Няколко лесни начина да ускорите зареждането на вашият сайт – Website’s Page Loading Speed

Дори  и няколко секунди закъснение може да намали драстично броят показвания, удовлетвореността на клиентите и  реализациите който очаквате. От 2010 г. Google  отчита скоростта на зареждане на  сайтовете ,така че бързото зареждане на вашият сайт е от голямо значение.Тоест ако страниците на вашият сайт се зареждат за повече  от 10 секунди има голяма вероятност вашият сайт да изпадне много надолу в  ранг листата на Google  с което да се намали  броят показвания.

Как да проверите скороста на сайта си ?

Има няколко големи сайта  за анализиране на скоростта на вашия сайт. Аз лично предпочитам  PageSpeed Insights – Google Developers  ,  може да опитате и тук : GTMetrix webpagetest.

Какво да направим ?

1. Оптимизиране на  размера и форматa на изображенията.
Изображенията на вашия сайт могат да отнемат много от честотната лента.Много уебмастъри използват огромни изображения и след това да ги мащабират чрез CSS. Това, което те не осъзнават е, че  браузърът все още ги зарежда в пълен размер и след това ги преоразмерява в по малка.
Например, ако имате една снимка, която е с размер  1000 х 1000 пиксела, а на вас ви трябва до 100 х 100 пиксела, браузърът ви трябва да зареди десет пъти повече, отколкото е необходимо.

Оразмерявайте изображенията, преди да ги качите на сайта си, така че това да не го прави браузъра на посетителите на вашият сайт. Използвайте  например Безплатна програма за разглеждане и редактиране  на картинки IrfanView, за да промените размера и типа на изображенията.

 2. Оптимизиране на плъгините.
Сайт, който използва много плъгини може да забави скоростта на зареждане на страниците. Не всички плъгини са излишни; например, плъгини  за социалните мрежи, които са почти задължителни за всеки сайт в тези дни.

3.Кеширането.

Всеки път, когато посетителят посети страница на сайта ви, изображенията , CSS и Java файловете се зареждат . Когато кешът е конфигуриран правилно, браузърът на посетителя може да съхранява тези ресурси и файлове за следващите заявки.И при следващи скорошни посещения да изтегля информацията от кеша а не от хостинга на сайта. Това намалява  трафика и зареждането на страниците на вашият сайт става много по бързо .

4.Оптимизиране на CSS

Оптимизиран CSS означава, че файловете  ще се изтеглят по-бързо, и посетителите ще имат по бърз достъп до  страниците на сайта ви.Той трябва да се сведе до минимум . Например интервалите увеличат размера на файла. Премахвайки тези излишни интервали от кода си, намалявате размер на самия CSS .
Проверете дали вашата CMS система  минимизира вашия CSS. Имайте в предвид, че WordPress и Joomla не го правят автоматично .
Ако вашата CMS система  не разполага с опция  минимизиране на CSS, можете да използвате безплатна онлайн услуга, като csscompressor.com да намалите до минимум вашите CSS файлове.

5.Скриптове

Променете Javascript файловете да се зареждат в края на страницата , а не преди основното съдържание.Друг метод, който позволява дори и по-голям контрол е да се използва defer или async атрибути за Javascript файлове.Внимавайте с async методи за  зареждане на  скриптове, това може да е добре за някои скриптове, но може да бъде пагубно за други.Атрибутът defer зарежда вашите скриптове след като се е заредило основното съдържание. Уверете се дали скриптове не се зареждат прекалено късно, което би довело но неправилна работа на сайта.

Например:

Оригинал

<script type=”text/javascript” src=”/path/filename.js”></script>

Променен

<script type=”text/javascript” src=”/path/filename.js” defer></script>
<script type=”text/javascript” src=”/path/filename.js” async></script>


Макар че е разумно да наблюдавате какво се случва с статистика за трафика на уебсайта си  не е препоръчително да се използват множество скриптове за проследяване, тъй като това може да попречи на времето за зареждане на страницата.

И не на последно място  колкото и добре да е направен един сайт ако хостинга е лош няма значение какви подобрения правите за вашият сайт той може да остане все така бавен,за това внимателно подбирайте хост доставчикът си!

Оцени

  

Общо прегледана: 751, за днес: 1

  

Коментар

От блога

 • bezplatni-obqvi

  БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

  от от 12.04.2015 - 1 коментар

  sever-bg.com е портал за търсене и публикуване на безплатни обяви - рекламирайте вашия бизнес,стока или услуга безплатно,обяви търся,обяви предлагам.

 • DH-IPC-HFW1320S

  Ревю на IP камера DAHUA – IPC-HFW1...

  от от 04.03.2017 - 1 коментар

  Ревю на IP камера DAHUA – IPC-HFW1320S-W 3 мегапикселова Wi-Fi (безжична) IP водоустойчива Day&Night камера с инфрачервено осветление до 30 метра Видеокамерата на DAHUA – IPC-HFW1320S-W е с матрица 1/3 “ CMOS,  с разделителна способност от 2304 х 1296 пиксела при 20 кадара в секунда  при  минимална осветеност 0.1 Lux. Обектива на камерата е варифокален 2,8 mm   […]

 • DS-2CD2042WD-I

  Ревю на IP камера DS-2CD2042WD-I –...

  от от 27.04.2016 - Няма коментари

    IP камера HIKVISION DS-2CD2042WD-I – 4 мегапиксела с инфрачервено осветление Технически данни: Резолюция: 20 fps: (2688×1520), 25 fps: (1920×1080), Минимално осветление: 0 lux, Обектив: 4 mm, Ъгъл на видимост: 82°, Видео компресия: H.264/MJPEG – 256 Kbps ~ 16 Mbps Bit Rate, Инфрачервено осветление до 30 метра, Механичен инфрачервен филтър, 3D Digital noise reduction филтър, […]

 • uskorete-sait

  Няколко лесни начина да ускорите вашият ...

  от от 06.12.2015 - Няма коментари

  Няколко лесни начина да ускорите зареждането на вашият сайт – Website’s Page Loading Speed Дори  и няколко секунди закъснение може да намали драстично броят показвания, удовлетвореността на клиентите и  реализациите който очаквате. От 2010 г. Google  отчита скоростта на зареждане на  сайтовете ,така че бързото зареждане на вашият сайт е от голямо значение.Тоест ако страниците […]